2023. júl 11.

Már miért kellene tudnunk, mennyi mínusz kétszer mínusz három?

írta: Janguli
Már miért kellene tudnunk, mennyi mínusz kétszer mínusz három?

Podcast Csapodi Csabával a CERME budapesti konferenciája (2023 július 10-14.) kapcsán

video_thumbnail2.jpg
Ezen a héten a világ minden részéről jönnek Budapestre matematikaoktatással foglalkozó kutatók az ERME (European Society for Research in Mathematics Education) kongresszusára. Ennek apropóján ültünk le beszélgetni Csapodi Csabával, aki a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet tudományos munkatársa és az ELTE TTK adjunktusa.
csapodi_csaba.jpg
*
CERME13 konferencia a Rényi és az ELTE szervezésében 2023-ban
2023. július 10. és 14. között Magyarországon rendezik meg a 13. CERME konferenciát (Conference of the European Society for Research in Mathematics Education). Ez a legnagyobb európai matematikatanítással foglalkozó rendezvény, amelyre kétévente kerül sor. (A járvány miatt a legutóbbi, 12. CERME 2021 helyett 2022-ben online zajlott le.) A budapesti konferencián közel 1000 fő részvételére számítunk.
A CERME13 helyi szervezőbizottságának elnöke Csapodi Csaba, alelnökei Vancsó Ödön és Gosztonyi Katalin. Mindhárman az ELTE TTK Matematikatanítási és Módszertani Központjának és a Rényi Alfréd Matematika Kutatóintézet Módszertani Osztályának munkatársai.
A konferencia nemzetközi programbizottságát Paul Drijvers, az Utrechti egyetem oktatója, a Freudenthal Intézet tudományos igazgatója vezeti.
A konferencia helyszínéül az ELTE TTK Lágymányosi Campusának két épülete szolgál.
A korábbi CERME konferenciákról itt olvashatnak, egyben a CERME13 rövid kedvcsináló videóját is megtekinthetik: http://erme.site/cerme-conferences/
A konferenciával kapcsolatos további információkat rendszeresen meg fogjuk osztani az Érintő olvasóival az elkövetkező egy évben.
Csapodi Csaba
ELTE TTK és Rényi Intézet

Szólj hozzá