2023. máj 13.

Lovász László ELTE díszdoktori előadása: „A matematika rejtélye”

írta: Janguli
Lovász László ELTE díszdoktori előadása: „A matematika rejtélye”

2023 májusában megrendezésre kerül az ELTE Természettudományi Karának kiválósági rendezvénye, az Eötvös Nap, ahol átadásra kerülnek a kari elismerések és díjak. Az idei Eötvös Nap egyben Lovász László nemzetközi hírű matematikus tiszteletére rendezett díszdoktori ünnepség része. 
ll_disz.jpg

A Kar napját 1992-ben alapította az akkori dékán, Dr. Kiss Ádám. Azóta minden évben, május második csütörtökjén kerülnek átadásra a kiváló teljesítményt honoráló elismerések.

Az Eötvös Nap az ELTE TTK ünnepe.

Az Eötvös Nap keretében a Kar kiváló hallgatói és kiváló oktatói ünnepélyes keretek között vehetik át a Kar vezetésétől az elismerő okleveleket. Valamint átadásra kerülnek a TDK szakterületi oklevelek, a Medzihradszky Kálmán-díj, a Juhász-Nagy Pál-díj és sor kerül a TDK Érmek átadására ezen alkalommal. A 2023. évi Eötvös Napon a tudományos előadást Lovász László matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke tartja abból az alkalomból, hogy az ELTE díszdoktorává avatja. Ezért az idei Eötvös Nap egyben Lovász László tiszteletére rendezett díszdoktori ünnepség része. 

Lovász László méltatása: 7:30"-től

Lovász László előadása: 19:00-tól

Forrás: https://ttk.elte.hu/eotvosnap2023

 

Szólj hozzá

tudomány matematika gráfelmélet Lovász László Lovász László matematikus