2015. ápr 01.

13 optikai illúzió, amelytől kételkedni kezdesz a józan eszedben

írta: Janguli
13 optikai illúzió, amelytől kételkedni kezdesz a józan eszedben

Az emberi látás és az agy egy hihetetlenül érzékeny műszerré vált az evolúció során, ami segít a körülöttünk lévő veszélyek észlelésében és a túlélésben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy jól megszerkesztett optikai trükkökkel ne lehetne megzavarni. 

1. Bandzsítva nézd a képet, és egy ismerős arc fog kirajzolódni előtted 2. Nézd a hölgy orrát legalább 10 másodpercig, majd gyorsan pislogva nézz egy fehér felületre 
Ha jól csináltad, megjelenik az arca, akárcsak egy fényképen látnád.

3. Ez a park Párizsban teljesen úgy néz ki, mint egy háromdimenziós földgömb... ...pedig valójában teljesen sík:4. Melyik narancssárga kör a nagyobb? Ugye, úgy tűnik, hogy a jobb oldali? Pedig ugyanakkorák:5. Lassan hajolj közelebb a képhez, miközben folyamatosan nézd - majd távolodj tőle Ahogy közeledsz, egyre fényesebb lesz, míg, ha távolodsz, egyre halványabb lesz a közepén lévő "fény".

6. Bármilyen hihetetlen, minden pont fehér ezen a képen - még akkor is, ha sokat közülük feketének látsz 7. Úgy tűnik, forognak a körök? Valójában mozdulatlanok! 8. Ahogyan ezeknek a képeknek is mozdulatlan minden egyes pixele 

9. Három vonzó nőt látsz fejjel lefelé? Ezúttal is megcsaltak az érzékeid:10. Ferdének tűnnek a vízszintes vonalak egymáshoz képest? Akkor nézd meg jobban, ugyanis mindegyik párhuzamos!

11. Ezek a megdöntött négyzetek valójában négy, egymással párhuzamos, különálló kört formálnak Nem hiszed? Itt a bizonyíték:12. Egy érzéki csalódás a természetből: ugye, sekélynek tűnik a víz? Pedig a Flathed-tó ezen a helyen kis híján 113 méter mély!

13. Nem fognak leesni? Természetesen nem, mert ezt az illúziót csak a helyiség 3D-s festése okozza.

via Architecture & Design

Forrás: www.szeretlekmagyarorszag.hu

Szólj hozzá

illúziók optikai illúziók