2014. máj 19.

Tovább folytatódik a Lendület program

írta: Janguli
Tovább folytatódik a Lendület program

 

 

"A kiemelkedően eredményes kutatók hazatérésének, illetve itthon maradásának elősegítése mellett a Lendület azért is fontos, mert általa láthatóbbá válik, hogy Magyarországon is világszínvonalú kutatás folyik" – méltatta a program jelentőségét az MTA Székházában tartott eredményhirdetésen Lovász László.

_Lendulet_eredmenyhirdetes.jpg

Az Akadémia elnöke az eseményt olyan seregszemlének nevezte, amely megmutatja, hogy a magyar tudomány nem csak volt, hanem lesz is. Lovász László kiemelte: a Lendület további sikere szempontjából kulcsfontosságú, hogy megmaradjanak eddigi eredményességének garanciái, a szigorú monitoring, a program társadalmi hasznosságát hangsúlyozó kommunikáció, valamint a fenntarthatóság feltételei.

A győztes pályázók közül a legtöbben – öten – fizikusok, közülük ketten asztrofizikával foglalkoznak. Négy kutatóorvos, négy biológus és két kémikus is nyert a 2014-es pályázaton. A természettudósok mellett két bölcsész – egy irodalomtörténész és egy történész – is a Lendület program támogatásával folytathatja kutatásait. A társadalomtudományokat egy fiatal jogtudós képviseli.

Szólj hozzá

lendület lendület program MTA Lovász László Lovász László matematikus Lovász László mta Lovász László mta elnök